Пятница 29.03.2024 09:54
Поиск по адресу
Поиск по адресу:
Нажать на кнопку!
Календарь
«  Июнь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Реклама Google
Эксклюзив
Эксклюзив:

ул. Тарасовская, 23/25
Цена: 5600 грн/мес.
с. Стоянка, ул. Днепровская
Цена: 300000 у.е. без комиссии. Торг.
Клавдиево, Пороскотень,
Цена: 10000 у.е. Торг
ул. Красноармейской, 124-а
Цена: 1400 у.е./кв.м.
Реклама
Block title
КоттеджДом
Block title
Последние новости
Block title
Block title
Get Adobe Flash player
Материалы
Комментарии: 1
Фотоальбом: 97
Новости: 96
База: 5
Статьи: 187
Недвижимость: 2435
Друзья сайта
  • Деловой портал СНГ
  • Коттедж & Дом
  • КВЗРИУ
  • Кулинарные рецепты
  • Фото-Рай
  • Статистика

    Агентство недвижимости АВРОРА-риэлти Киев

    Главная » 2010 » Июнь » 10 » АФНУ. Увага! Дуже корисна інформація!
    19:54
    АФНУ. Увага! Дуже корисна інформація!
    Увага! Дуже корисна інформація!
    Увага! Дуже 
корисна інформація!


    I. До членів АФНУ надходить запрошення щодо участі в семінарі на тему: «Фінансовий моніторинг у діяльності рієлторів згідно з новою редакцією Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом», ухваленого Верховною Радою України 18 травня 2010 року», який проводить Консалтингова фірма «БІЗНЕС - ГАРАНТ» 25 червня 2010 року. Вартість участі в даному заході визначена в розмірі 878 гривень, без ПДВ.

    Програмою даного семінару передбачено висвітлення питань, що пов’язані з порядком та процедурою ідентифікації рієлторами клієнтів та їх діяльності, виявлення рієлторами операцій з нерухомістю, що підлягають фінансовому моніторингу, принципів взаємодії рієлторів та Держфінмоніторингу в напрямку впровадження даного Закону.

    Однак, слід зазначити, що на даний час а ні Кабінетом Міністрів, а ні Держфінмоніторингом не прийнято ніяких документів, якими встановлюються порядок впровадження та регулювання норм вказаного Закону, визначаються процедури здійснення та проведення фінансового моніторингу ринку нерухомості рієлторами та іншими фахівцями з нерухомості.

    Держфінмоніторинг тільки розпочав роботу в цьому напрямку, створивши робочу групу та визначивши перелік першочергових документів - проектів нормативно - правових актів щодо врегулювання порядку проведення фінансового моніторингу суб’єктами первинного фінансового моніторингу, в тому числі рієлторами та іншими фахівцями з нерухомості, який складається з 3 – х постанов Кабінету Міністрів та 17 – ти наказів Держфінмоніторингу.


    З відповідей Тетяни Євпалової, заступника директора Консалтингової фірми «БІЗНЕС - ГАРАНТ», на питання Голови комітету АФНУ з питань законодавства, юридичних питань та стандартизації Світлани Бовсуновської, стало відомо, що питання, включені до програми даного семінару, будуть базуватися виключно на поясненнях та трактовки норм даного Закону лектором, без надання прикладів їх практичного застосування.

    Тому, виходячи з наведеного, АФНУ пропонує своїм членам та іншим фахівцям з нерухомості, не витрачати кошти на участь в семінарі, який не надасть практичної допомоги з питань порядку та особливостей проведення фінансового моніторингу ринку нерухомості рієлторами та іншими фахівцями з нерухомості.

    Зі свого боку, АФНУ повідомляє, що в межах співпраці між АФНУ та Держфінмоніторингом в напрямку впровадження норм вказаного Закону та врегулювання процедурних питань здійснення фінансового моніторингу ринку нерухомості рієлторами та іншими фахівцями з нерухомості, будуть організовані та проведені навчальні практичні семінари у всіх регіональних відділеннях АФНУ за участю фахівців Держфінмоніторингу, з усіх правових та процедурних питань, що стосуються фінансового моніторингу ринку нерухомості рієлторами та іншими фахівцями з нерухомості.

    Про графік, місця та час проведення даних семінарських занять АФНУ повідомить своїх членів та інших рієлторів та фахівцями з нерухомості додатково, після погодження даних питань з керівництвом Держфінмоніторингу.

    II. Інформаційна довідка щодо Закону України від 18.05.2010 № 2258-VI «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму».

    Як повідомлялося раніше, 18 травня 2010 року Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом»», який спрямовано на впровадження вимог та положень 40 рекомендацій Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням брудних грошей (FATF) та доповнено перелік суб’єктів первинного фінансового моніторингу фахівцями - юристами, адвокатами, нотаріусами, аудиторами, а також суб’єктами підприємницької діяльності, які надають посередницькі послуги під час здійснення операцій з купівлі-продажу нерухомого майна, в тому числі й рієлторами.

    21 травня 2010 року даний Закон України було підписано Президент України Віктором Януковичем (реєстраційний № 2258-VI ), який за п. 1 Прикінцевих положень набирає чинності 20 серпня 2010 року.
    З 25 по 28 травня 2010 року в Україні відбувся візит делегації Міжнародного Валютного Фонду.

    В рамках цього візиту в приміщенні Держфінмоніторингу відбулися круглі столи за участю представників МВФ, Національного банку України, Міністерства фінансів України, Держфінпослуг, Держфінмоніторингу та бізнес – асоціацій, а також юристів, адвокатів, нотаріусів, рієлторів та ювелірів, на яких обговорювалися питання щодо подальшої співпраці та надання МВФ допомоги у сфері боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму, а також шляхи надання МВФ технічної допомоги Україні щодо розробки нормативно-правової бази, з метою реалізації державними органами зазначеного Закону.

    В межах програми візиту 27 травня 2010 року відбувся також круглий стіл за участю представників МВФ, Держфінмоніторинг, бізнес – асоціацій, таких як Спілка адвокатів України, Нотаріальна палата України та Асоціації фахівців з нерухомості (рієлторів) України (надалі – АФНУ).

    Інтереси АФНУ представляли Віце – президент Сергій Злидень, Голова комітету з питань законодавства, юридичних питань та стандартів Світлана Бовсуновська, Голова комітету з навчання Олег Сідненко та Голова комітету з аналітики Сергій Гусельников.

    Учасники круглого столу обговорили нові законодавчі норми, які вводяться зазначеним Законом України № 2258-VI, та визначені права і обов´язки спеціально визначених суб’єктів фінансового моніторингу - юристів, адвокатів, нотаріусів, рієлторів та ювелірів.

    По питанням, що відносяться до компетенції рієлторів, як спеціально визначених суб’єктів фінансового моніторингу, а також особливостей проведення фінансового моніторингу рієлторами, доповідала радник Правового департаменту МВФ пані Марлен Мануєль.

    Представники бізнес – асоціацій мали можливість надати свої пропозиції стосовно вдосконалення даного Закону, ефективності його впровадження та застосування.

    28 травня 2010 року в межах програми візиту МВФ відбулася робоча зустріч представників місії МВФ та представників АФНУ (інтереси АФНУ представляли Сергій Злидень, Світлана Бовсуновська, Олег Сідненко та Сергій Гусельников).

    Під час даної зустрічі представники АФНУ надали слушні та практичні пропозиції в напрямку здійснення ефективного фінансового моніторингу ринку нерухомості, а також запросили технічно - інформаційної допомоги та допомоги в забезпеченні та проведенні навчання рієлторів з процедурних питань фінансового моніторингу.

    Представники місії МФВ відзначили роботу делегації АФНУ, як найбільш та найкраще підготовлену, питання та пропозиції АФНУ – конкретними, слушними та сприйнятливими, а позицію АФНУ – демократичною, професійною та відкритою для співпраці.

    АФНУ запропонувала Держфінмоніторингу укласти меморандум про співпрацю в напрямку спільної роботи щодо підвищення ефективності фінансового моніторингу ринку нерухомості.

    На даний час Держфінмоніторинг розпочав роботу з підготовки проектів нормативно-правових актів, які направлені на реалізацію положень зазначеного Закону України № 2258-VI та затвердив План з підготовки Держфінмоніторінгом проектів регуляторних актів на 2010 рік та проектів відповідних актів разом з пояснювальними записками і аналізами регуляторних впливів до них, а саме: 3 - х Постанов Кабміну та 17 – ти наказів Держфінмоніторингу, значна кількість яких спрямована на встановлення дієвих та практичних взаємовідносин між суб’єктами первинного фінансового моніторингу та органами державної влади, на які Законом покладено функції державних регуляторів у сфері протидії відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму.

    Насамперед це стосується норм і правил порядку обліку таких суб’єктів, подання ними повідомлень про фінансові операції, вимог до відповідальних осіб за проведення фінансового моніторингу тощо.

    Найближчим часом АФНУ здійснить всі необхідні заходи щодо організації та проведення на базі регіональних відділень АФНУ навчальних семінарів для рієлторів з питань обговорення нових законодавчих норм, які вводяться зазначеним Законом України від 18.05.2010 № 2258-VI «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму», визначення прав і обов´язків рієлторів, як спеціально визначених суб’єктів фінансового моніторингу, а також з процедурних питань та особливостей проведення фінансового моніторингу рієлторами.

    Про час та місця проведення даних навчальних семінарів АФНУ повідомить додатково.



    Источник: http://asnu.net
    Просмотров: 1089 | Добавил: victor | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
    [ Регистрация | Вход ]